U Klasičnoj gimnaziji uz bogate trpeze obilježen Dan kruha

S obzirom na to kako se u listopadu obilježavaju Dani kruha i zahvalnosti za plodove zemlje u Biskupijskoj klasičnoj gimnaziji Ruđera Boškovića s pravom javnosti taj dan je na poseban način obilježen u četvrtak, 26. listopada. Uz brojne pekarske proizvode, od kruha do raznih slastica, koje su učenici pravili zajedno sa svojim roditeljima posebnost su bile četiri stola. Svaki stol predstavljao je jednu regiju Dubrovačku, Istarsku, Slavonsku i Dalmatinsku na koje su hranu specifičnu za ta područja iznijeli učenici obučeni u tradicionalne nošnje tih krajeva. Prema riječima ravnatelja škole don Bernarda Pleše za ovu posebnost su zaslužne profesorice kemije Stanka Dubretić i profesorica  biologije Bojana Hrstić koje su pokrenule cijelu inicijativu.

Nakon prigodne molitve duhovnik škole don Marin Lučić blagoslovio je hranu za blagovanje u kojoj su uživali učenici, profesori i prijatelji škole. Namirnice je omogućio dubrovački restoran „360“ čiji je chef kuhinje Marijo Curić pomogao učenicima kroz cijelo jutro sve skuhati.

Posebnu čar cijelom događaju dala je i tradicionalna konavoska zdravica koju je izrekao Ilija Kesovija.

Nikša Sentić

IMG_2824 IMG_2831 IMG_2841 IMG_2842 IMG_2843 IMG_2848 IMG_2850 IMG_2851 IMG_2853 IMG_2855 IMG_2856 IMG_2861 IMG_2868 IMG_2870 IMG_2872 IMG_2873 IMG_2874 IMG_2875 IMG_2877 IMG_2879 IMG_2882 IMG_2884 IMG_2885 IMG_2888

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>