Božićna priredba Biskupijske klasične gimnazije uz sudjelovanje učenika, razrednika i roditelja

Tradicionalna božićna priredba Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića održana je u ponedjeljak 18. prosinca u dvorani sv. Ivana Pavla II. u Dubrovniku.

Bogati program u kojem su se predstavili učenici svih razreda vodili su maturanti Nikolina Bandić i Ivan Jakov Knežević, a u programu su sudjelovali i roditelji i razrednici.

Na početku programa roditelji učenica prvog razreda uveli su okupljene u blagdansko ozračje kolendom, a potom su se svi razredi predstavili s po jednom glazbeno-scenskom točkom. Učenici prvog razreda snimili su i prigodan video uradak. Dora Vicelić, učenica drugog razreda, pročitala je pjesmu hrvatskog pjesnika Vlade Vlaisavljevića Dobrota Badnjaka. Školska klapa pod ravnanjem prof. Damira Vlašića izvela je skladbe Zlatnih krila, Lipo ime i Svim na zemlji.

Ravnatelj don Tomislav Sikavica izrazio je veliko zadovoljstvo što je prvi puta u novoj ulozi prisustvovao ovom događaju te je zahvalio roditeljima što su povjerili svoju djecu Biskupijskoj klasičnog gimnaziji koja će se truditi, u suradnji učenika, profesora i roditelja, u daljnjem razvijanju njihovih talenta.

Na kraju se uime dubrovačkog biskupa okupljenima obratio mons. Ivica Pervan, generalni vikar Dubrovačke biskupije. Istaknuo je misao iz jednog od učeničkih radova s priredbe, koja je vrlo važna i koja kaže da djeca žele da im se roditelji daruju. “Isus Krist, Sin Božji, Bog Otac nam ga je darovao. Kolika je to bila Božja ljubav da je u punini vremena odlučio poslati svoga Sina da uđe u našu povijest, u naše živote? Neizmjerna je to ljubav o kojoj je sv. Franjo Asiški govorio da nije dovoljno ljubljena. Mi smo pozvani ljubiti svoga Spasitelja i Otkupitelja”, poručio je generalni vikar Pervan. Potaknuo je na molitvu za mir među svim ljudima, a osobito među narodima. Čestitavši Božić i novu godinu poželio je da svi provedu Božić u obiteljskom zajedništvu i slozi.

Druženje se nastavilo uz prigodni domjenak.

Tea Kuzek Marević

 

(preuzeto sa portala db.hr)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>