Citati

“Treba učiti da se spozna istinski galeb, ono dobro u svakom galebu i pomoći im da i sami to vide u sebi.”

Galeb Jonathan Livingston, Richard Bach

galeb

27. ožujka 2017.

slija

3. travnja 2017.

“Gospodin je moja snaga i moja pjesma,
on mi je Spasitelj!” (Ps 118,14)

kriz

 

10. travnja 2017.

“Zato ti pjeva duša moja i neće zamuknuti:
Gospodine, Bože moj,
dovijeka ću te hvaliti!” (Ps 30,13)

slikaaaa

12. svibnja 2017.

Misli sv. Leopolda Mandića o Blaženoj Djevici Mariji

leopold

 

„Već kao dijete sam se posvetio Majci Božjoj i u njoj sam našao snažnu podršku u svome zvanju.

Potreban sam da se udostoji slavna Gospodarica imati smilovanje prema meni. Njezino majčinsko srce neka se udostoji pogledati na mene jadnika. Njoj je vrlo dobro poznato moje zdravstveno stanje. Želim se pred Bogom pouzdavati u nju također i kad bi odbijala moje molitve.

Marija je Majka. Ona je moralni izvor milosrđa, ali je također i Majka. Dakle, ja se želim pouzdavati u nju. Majka je i to je dosta.
Tko bude molio, postat će službenikom Božje Providnosti; i ujedno u potpunoj istini, postat će djelotvornim oruđem i službenikom majčinskog Srca Majke Božje.

Premilostiva Gospodarice, tebi su poznate velike tjeskobe u kojima se nalazi ona pobožna obitelj; udostoj se, molim te, priteći im u pomoć. Dopusti mi, preblaga Gospodarice, da te ja molim svim žarom. Čvrsto vjerujem da ćeš prihvatiti ovo moje pismo i da će postići što traži.

Marija je doprinijela popravku ljudske propasti koju je prouzročio prvi grijeh, bilo je pravo da joj je, stoga, dano i moralno gospodarenje nad svakim stvorenjem. Na zemlji bijaše Promicateljica milosti, na nebu je postala moralnim izvorom.

U mraku života baklja vjere i pobožnosti prema Majci Božjoj vode nas da budemo nepokolebljivi u nadi.”