Dabar je više od natjecanja, Dabar je izazov!

Ove godine naša škola uključila se u natjecanje Dabar, koje se održalo od 8. do 12. studenog 2021. Koordinator natjecanja je profesorica Margarita Lucin Zlatković.

Dabar

Dabar (Bebras) je međunarodna inicijativa koja promiče informatiku i računalno razmišljanje među učiteljima, nastavnicima i učenicima, ali i u široj javnosti. Dabar je osmišljen kako bi se svoj djeci omogućio jednostavno sudjelovanje kroz online natjecanje, koje se sastoji od niza izazovnih zadataka koje su napisali stručnjaci iz pedesetak zemalja. Iako se rješavanje zadataka temelji na informatici, možete ih rješavati i bez informatičkog predznanja.

Organizator natjecanja za Hrvatsku je udruga “Suradnici u učenju” uz podršku Hrvatskog saveza informatičara, Visokog učilišta Algebra i CARNET-a. Natjecanje podržava Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Rang liste sudionika bit će objavljene u sustavu za natjecanje 22. studenog 2021..

Više o natjecanju možete pročitati na slijedećim poveznicama: https://ucitelji.hr/dabar/ i https://mooc.carnet.hr/course/view.php?id=2597 .

 

dabar sl  dabar 2

 

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>