Dalmatinski festival matematike 2024.

U zgradi Sveučilišnih stručnih studija na Kopilici, 10. svibnja 2024. održan je Dalmatinski festival matematike na kojem su se četveročlane ekipe osnovaca i srednjoškolaca iz četiri dalmatinske županije natjecale u znanju iz matematike.
Učenici se natječu u rješavanju matematičkih problema i zadataka, a za pobjedu je potrebna dobra matematička priprema, kreativnost i sposobnost rješavanja problema.
Ove godine, broj prijavljenih učenika ponovno premašuje prošlogodišnji, što svjedoči o rastućem interesu za matematiku među mladima. Uz pravi pristup i podršku, vjerujemo da svatko može pronaći svoju strast prema ovoj znanosti.
Organizatori ovogodišnjeg festivala su Antonela Czwik (Agencija za odgoj i obrazovanje) i učitelji i nastavnici matematike iz Dalmacije uz podršku Enigmatskog kluba ‘Božidar Vranicki’ i Sveučilišnog odjela za stručne studije Split.
Sudjelovalo je 196 ekipa, što čini približno 800 učenika uz podršku više od 120 nastavnika-mentora.
Čestitke našoj ekipi “Ruđer” u sastavu Ivan Marušić, Mihael Miloslavić, Lea Ivona Vrdoljak i Marijan Šaltić koji su osvojili prvo mjesto u kategoriji gimnazija.
Čestitke i mentorici prof. Sanji Violić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>