Dan otvorenih vrata Biskupijske klasične gimnazije

Biskupijska klasična gimnazije Ruđera Boškovića u Dubrovniku u petak 17. svibnja upriličila je Dan otvorenih vrata škole tijekom kojeg su školu posjetili učenici osmih razreda koji razmišljaju o upisima u neku od dubrovačkih srednjih škola te su se željeli pobliže upoznati s onim što klasična gimnazija pruža.

Osim susreta s dojmjmljivim povijesnim zdanjem u kojem se odvija nastava i čijim hodnicima su se kretale mnoge poznate osobe dubrovačke dalje i bliže povijesti, za posjetitelje je bio pripremljen niz radionica koje su osmislili učenici i profesori škole. Bile se to: Otvorena vrata Školske knjižnice; „Ovo sam ja“ – pedagoško-psihološka radionica; Grecizmi i latinizmi naši svagdašnji; Upoznajmo Gundulića; Jezični savjetnik; Poezija naglas; Dokazivanje šećera i karamelizacija; Mikrosvijet (mikroskopiramo i promatramo stereo lupom); Vamos falar portugues? – početni sat portugalskog jezika; Primjena umjetne inteligencije i tehnologija u nastajanju u nastavi informatike; Geografija na terenu (slike s putovanja u Ohrid) te Filmska didaktička radionica: Sulle orme degli illustri ex-alunni del Liceo Classico.

Dan otvorenih vrata bio je prigoda i za susrete ‘novih’ učenika s onima koji školu već pohađaju kao i s profesorima škole koji, uz ostalo, učenike odlično pripremaju za državnu maturu nakon koje imaju prigodu upisati željene fakultete.

A.T.

(preuzeto s portala db.hr)

 

Više fotografija na linku: https://db.hr/dan-otvorenih-vrata-biskupijske-klasicne-gimnazije-2/?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR3nmlV6pUznoTg5lj9QSqW8MJcy3uCEWv2Mv7L0og-q4Vs8hs-P9BFh9qE_aem_AdnZSFYD77nye4O1Ol1CXHsXkR028TD1F5bwHal8v8t-UkEwG0kt3EHAbgX9MBkEU-VlIUuEJrluM7nwBBGCUC7G

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>