Dubrovački “klasičari” napisali najbolju maturu iz hrvatskog jezika u državi

Četvrtaši iz Biskupijske Klasične gimnazije Ruđer Bošković s pravom javnosti su napisali najbolju maturu iz hrvatskog jezika u cijeloj državi, te su se svojim znanjem “smjestili” na sami vrh ljestvice svih srednjih škola u Hrvatskoj, na čemu i njima i njihovoj profesorici Mirjani Žeravici treba uputiti iskrene čestitke. No, nije zanemariv niti podatak kako je prosječna ocjena koju su ostvarili na tom završnom ispitu iznosila 4,39 što je čak bolji rezultat od prosječne ocjene od 4,17 ostvarene u četvrtom razredu srednje škole, te ukazuje na dobru procjenu učeničkog znanja, odnosno, poštenog omjera znanja i ocjene.

Iako su ih hrvatskog jezika dubrovački klasičari baš briljirali, zavidno znanje su pokazali i iz matematike i engleskog jezika. Rezultati ostvareni na maturi iz matematike svrstali su ih na 11. mjesto između svih srednjih škola u Hrvatskoj, a iz engleskog jezika na 16. mjesto.

Kad se podvuče crta i kad se sagledaju rezultati ostvareni na državnoj maturi iz sva tri obvezna predmeta, dubrovačka Biskupijska Klasična gimnazija Ruđer Bošković s pravom javnosti je ponovno između deset najboljih srednjih škola u Republici Hrvatskoj, ovoga puta se smjestila na visoko 7. mjesto, što zaslužuje čestitke!

(DubrovnikNet)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>