Duhovna obnova maturanata

U srijedu, 24. studenoga 2021., nakon nastave, imali smo duhovnu obnovu u našoj školi. Ove godine, zbog epidemiološke situacije, obnova je bila samo jedno poslijepodne. No, ipak je bilo lijepo, ohrabrujuće, poticajno i vrlo potrebno, posebno u ovo zahtjevno i neobično vrijeme u kojemu živimo.
Nakon nastave najprije smo objedovali u školskoj kuhinji, a zatim krenuli u dvoranu gdje smo proveli vrijeme u razgovoru s don Marinom, našom časnom Katarinom, jedni s drugima i s našim Gospodinom. Don Marin je imao lijepo razmatranje o važnosti i značenju ispovijedi i o kršćanskoj zrelosti. Nakon toga smo imali priliku za ispovijed.
Zaigrali smo i tombolu, a potom jedni druge darivali darovima koje smo s ljubavlju donijeli i upakirali.
Duhovnu obnovu zaokružili smo svetom misom koju je predvodio don Marin i klanjanjem pred Presvetim.
Svaka nas duhovna obnova, u kojoj odvojimo vrijeme za Gospodina, napuni potrebnim mirom i blagoslovom. Pošli smo doma radosni i u nadi da ćemo barem još jednom ovaj dan ponoviti prije nego iziđemo iz naše Klasične. Časna nam je obećala da će se potruditi oko toga, držimo je za riječ.

Antonija Bračun 4.r

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>