Film ‘Murina’ s našom maturnaticom Gracijom Filipović u glavnoj ulozi oduševio publiku i kritiku u Cannesu

Filmski prvijenac dubrovačke redateljice Antonete Alamat Kusijanović ‘Murina’ u subotu je u prepunom kazalištu Croisette u Cannesu doživio svoju svjetsku premijeru. Napomenimo, ovo je prvi put nakon 2015. godine kako hrvatski predstavnici sudjeluju na najprestižnijem filmskom festivalu na svijetu.

 Prošla je godina dana korone i čekanja s filmom u ladici. To je jako bitno za život filma i dobar je osjećaj za cijelu ekipu i sve koji su ovdje. Ovaj film je važan jer jako često su žene krivo prezentirane u filmu. Ne mislim da je ovo jedini način kako treba portretirati mlade djevojke na filmu, ali ovo je moj način – poručila je tom prilikom za HRT.hr Alamat Kusijanović.

Riječ o obiteljskoj psihološkoj drami čija se radnja odvija tijekom četiri dana na jednom hrvatskom otoku i svojevrsni je nastavak višestruko nagrađivanog kratkometražnog igranog filma ‘U plavetnilo’. Film se snimao na Hvaru, Kornatima i na Koločepu. Scenarij, uz redateljicu potpisuje i Frank Graziano, a producenti filma su Danijel Pek (Antitalent) i Rodrigo Teixeira (RT Features), a koproducenti Zdenka Gold (Spiritus movens), Jožko Rutar (SPOK Films) i Miha Černec (Staragara). Naslovnu ulogu šesnaestogodišnje Julije utjelovila je Dubrovkinja naša maturantica Gracija Filipović, a uz nju u filmu glume i Leon Lučev, Danica Čurčić te Cliff Curts.

Velika je čast biti ovdje, to se ne događa često, pogotovo ne u Hrvatskoj. Jako mi je drago da je hrvatski film prepoznat u široj javnosti i nadam se da ćemo uspjeti poslati poruku filma svim ljudima – poručila je Filipović.

(DuList)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>