Forum mladih – ”Što smo znali, to smo odabrali”

U petak 24.lipnja održala se prva večer završnice Foruma mladih Grada Dubrovnika, pod nazivom “Što smo znali, to smo odabrali”. Nastupilo je jako puno učenika osnovnih i srednjih škola, a među njima našli smo se Đivo i ja. Još ovaj put, za kraj srednjoškolskog obrazovanja, na poticaj naše profesorice Mirjane Žeravice, nastupili smo na najljepšoj pozornici na svijetu – ispred Sponze, ispod Zvonika, pored Orlanda i pod budnim okom našega sv. Vlaha.
Stradun je bio pun učenika, roditelja, rodbine i prijatelja, ali i turista koji su rado zastajkivali motreći vesele dječje nastupe. Đivo je, kao i uvijek, “rasturio” kazivajući pjesmu Petra Obada “Sve što si imala”, kojom je nastupio na ovogodišnjem državnome LiDraNu. Bravo, Đivo, care. Jačina pljeska na Stradunu pokazala je koliki si talent.
Kad su moji nastupi u pitanju, tu sam vrlo samokritična, ali krajičkom oka s pozornice uočila sam mamine suze ponosnice koje mi uvijek daju posebnu snagu u takvim trenutcima. Kazivala sam svoju pjesmu “Skrila sam te ispod duge”. Ah, meni vam je glava uvijek u oblacima.
Nismo Đivo i ja bili jedini klasičari tu večer na pozornici. Priredbu je tako skladno, profesionalno i spretno vodila učenica 3. razreda, Antonia Šurković.

A sad Điva i mene, ali i sve naše maturante, čeka nova životna pozornica – fakultet.

Adio, školo, do neke buduće godišnjice mature.

Antonija Bračun

Njihove izvedbe možete pogledati ovdje: 

an         dj

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>