Klasičari misom započeli novu nastavnu godinu

Misnim slavljem u crkvi Sv. Ignacija u Dubrovniku u ponedjeljak 6. rujna učenici i učenice, profesori i profesorice Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića započeli su novu nastavnu godinu.

Misu je predvodio delegat s ovlastima generalnog vikara don Hrvoje Katušić u suslavlju ravnatelja škole don Josipa Leba.

Potaknut evanđeoskim ulomkom koji je govorio o tome kako Isus dolazi u subotu u sinagogu i pred očima farizeja i pismoznanaca liječi čovjeka sa usahlom rukom (Lk 6, 6-11), vikar Katušić je naglasio kako Isus u središte stavlja čovjeka s njegovim potrebama.

Poželio je svima okupljenima da se i oni po Isusovom primjeru u svojoj situaciji trude činiti isto odnosno da ravnatelj škole u središte stavlja osobe profesora i nastavnog osoblja, profesori i nastavno osoblje učenike, učenici jedni druge i tako neprestano kako bi Kristova ljubav zaživjela među njima.

Ravnatelj Lebo je pozdravio učenike, nastavnike i nastavno osoblje, prenio im pozdrave i blagoslov apostolskog upravitelja Dubrovačke biskupije Mate Uzinića te im poželio blagoslovljenu novu školsku godinu. Pjevanje na misi animirali su učenici škole.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>