KLOKAN BEZ GRANICA

kl
Na ovogodišnjem natjecanju „Klokan bez granica“ održanom 16. ožujka sudjelovalo je 15 učenika naše škole koji su se natjecali u tri kategorije: Cadet, Junior i Student.
Ovo je međunarodno natjecanje koje se isti dan i u isto vrijeme, trećega četvrtka u ožujku, održava u mnogim državama diljem svijeta, a čiji je cilj popularizacija matematike i širenje osnovne matematičke kulture.
Natjecanje se organizira u više kategorija, od kojih Cadet obuhvaća učenike 8. razreda OŠ i 1. razreda SŠ, Junior učenike 2. i 3. razreda SŠ te Student učenike 4. razreda SŠ.
Moto natjecanja je BEZ SELEKCIJE, ELIMINACIJE I FINALA! Mogu se natjecati svi učenici bez obzira na uspjeh u redovnom školovanju i svaki sudionik na početku natjecanja dobije poklon (kemijsku i torticu), a najboljih 10% dobiju i nagrade. Cilj natjecanja je popularizacija matematike, razvijanje interesa za prirodne znanosti te logičko i kombinatoričko mišljenje.
Iz godine u godinu broj zainteresiranih učenika raste, pa broj sudionika u Hrvatskoj već uvelike prelazi 40000.
Drago nam je da su se i naši učenici rado odazvali pozivu i sudjelovali u ovako velikom broju
S nestrpljenjem očekujemo 24. travnja 2023. i objavu prvih rezultata.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>