MetaMath – on-line tečaj napredne srednjoškolske matematike

MetaMath tečaj namijenjen je prvenstveno srednjoškolcima koji se natječu na općinskim/županijskim/državnim natjecanjima iz matematike, ali može biti zanimljiv i naprednijim osnovnoškolcima te općenito svim ljubiteljima matematičkih problema natjecateljskog tipa. Polaznici kroz tečaj obrađuju odabrane teme, najprije kroz instruktivne primjere, nakon čega oni samostalno, uz podršku stručnih mentora, rješavaju postepeno sve izazovnije zadatke. 
Kurikulum tečaja obuhvaća sva standardna natjecateljska područja: algebra, aritmetika, kombinatorika i geometrija. Održava se pod vodstvom iskusnih mentora, bivših uspješnih natjecatelja, a sada većinom članova MNM-a. Naglasak tečaja je na interakciji između polaznika i mentora te na razvoju vještina potrebnih za rješavanje matematičkih problema. Program se odvija u sklopu Hrvatskog matematičkog društva.

Kroz MetaMath je moguć individualizirani pristup prilagođen svakom polazniku, ostvaren izborom tema, razina i općenito dinamike savladavanja tečaja. Mentori, koji su i sami bivši uspješni natjecatelji, pripremaju materijale i pregledavaju, komentiraju i ocjenjuju poslana rješenja te su dostupni korisnicima kroz tjedne konzultacije i u svakom trenutku neposredno unutar samog sustava.

Iz MetaMath smatraju da je ulaganje u obrazovanje i razvoj mladih osoba jedan od najvažnijih doprinosa društvenoj zajednici. No, nemaju svi nadareni učenici diljem Hrvatske jednake prilike za razvoj svojih sposobnosti. MetaMath, kroz on-line dostupnost i besplatno sudjelovanje, nudi svakom nadarenom učeniku upravo ono što mu je najpotrebnije: izazovne probleme, mentorsko vodstvo i poticajnu okolinu.

MetaMath akademija je nastavak tečaja na koju su pozvani odabrani polaznici tečaja. Učenicima je unutar akademije dodijeljen mentor s kojim dalje razvijaju svoja znanja.

Nagrađeni učenici online tečaja MetaMath  zaista su se iskazali kao najbolji među više od 100 sudionika, a među njima su i naši učenici Marijan Šaltić (4. razred)  i Mihael Miloslavić (3. razred)  koji će za svoje  uspjehe dobiti i prigodne nagrade. 

Čestitamo im još jednom na uloženom trudu i izvrsnim rezultatima.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>