Županijsko natjecanje iz Vjeronauka

Biskupijsko/županijsko natjecanje iz Vjeronauka za učenike osnovnih i srednjih škola ove godine održano je u utorak 23. ožujka u više škola na području Dubrovačke biskupije. S obzirom na epidemiološku situaciju, nije bilo moguće organizirati natjecanje na jednom mjestu kao i do sada, nego su natjecatelji pisali testove u svojim matičnim školama, kao i na natjecanjima iz ostalih predmeta ove školske godine, nakon čega su testovi elektronskim putem poslani županijskom povjerenstvu na pregled.
Prvo mjesto u kategoriji osnovnih škola osvojila je OŠ Marina Držića, čiji ekipu su činili Margarita Đurić, Nicola Fusco, Tomislav Sjekavica i Mara Franić s mentorom Ilijom Saulovićem. Drugo mjesto osvojila je OŠ Antuna Masle iz Orašca (Lena Musladin, Lana Radiš, Laura Bošković i Marija Laptalo, mentor Ivan Vrlić), treće mjesto OŠ Ivana Gundulića (Marija Franušić, Ema Hanza, Antea Vojinić i Ema Lasić, mentorica Tatjana Violić), a četvrto mjesto OŠ Janjina (David Rabušić, Kristina Lopin, Mateo Barač i Petar Barač, mentor Ljudevit Cikojević).
Prvo mjesto u kategoriji srednjih škola osvojila je SŠ Petra Šegedina iz Korčule, čiji ekipu su činili Dinko Fabris, Vjekoslav Fabris, Zvonimir Skorin i Roko Jurjević, s mentoricom s. Barbarom (Vesnom) Bagudić. Drugo mjesto osvojila je Biskupijska klasična gimnazija Ruđera Boškovića (Karmen Zakarija, Lucija Đevoić, Matea Bogdanović i Andrea Raguž, mentor Šime Zupčić), a treće Pomorsko-tehnička škola (Stjepo Ivanišević, Lorens Lončar, Andro Šalja i Mateo Gera, mentorica Marina Serdarević).
S obzirom na epidemiološke prilike, te budući da se natjecanje odvijalo na više mjesta, nije se održao drugi i treći krug natjecanja. Zanimljivo je primijetiti da su ovogodišnje pobjedničke ekipe (OŠ Marina Držića i SŠ Petra Šegedina) škole koje su i prošle godine osvojile prvo mjesto na županijskom natjecanju iz Vjeronauka. Navedene dvije škole su se ovim rezultatom plasirale na državno natjecanje iz Vjeronauka koje će se održati u svibnju.
Tema ovogodišnjeg natjecanja je bila „Biblija – pisana Božja riječ“. Članice županijskog povjerenstva za osnovnu školu su bile vjeroučiteljice Ana Matić, Romana Đuka-Alemani i Kristina Ćibarić, a članovi županijskog povjerenstva za srednje škole vjeroučitelj Ivo Govorko i vjeroučiteljice Tatjana Violić i s. Katarina Mihić.

Šime Zupčić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>