Nacionalna razina natjecanja Čitanjem do zvijezda održana u Srednjoj školi Čakovec

10. svibnja  2024.  u Srednjoj školi Čakovec održano je nacionalno natjecanje Čitanjem do zvijezda koje je okupio čak 400 najvećih zaljubljenika u knjigu među učenicima osnovnih i srednjih škola u našoj zemlji te njihovih nastavnika i mentora.

Čitanjem do zvijezda godinama se među djecom i mladima potiče sklonost knjizi i čitanju kao elementarnom preduvjetu stjecanja svih znanja, a zadnjih šest godina u nacionalnoj razini natjecanja sudjeluju i učenici iz Republike Srbije te Republike Mađarske.

Novi naraštaji okrenuti su drugačijim sadržajima i potrebno je pronaći nove motivacijske izazove koji bi ih vratili knjizi.  Natjecanja visokog ranga stoga su dobar način da se u učeničkoj populaciji istaknu svijetli primjeri, kao što Čitanjem do zvijezda rađa zvijezde u svakoj novoj generaciji mladih prijatelja knjige, istaknuo je u ime domaćina Hrvoje Džanko, dipl. bibl., predsjednik Knjižničarskog društva Međimurske županije: „S knjigom možete proputovati svijet, te upoznati nepoznate zemlje.  Čitajući knjige, lakše učite, razvijate kreativnu snagu, a i mnogo bolje ćete upoznati sami sebe“, rekao je Hrvoje Džanko.

Naše učenice  prvog razreda Karmen Pulić, Luana Stermasi i Lea Vićan  u kategoriji srednjih škola iz kviza znanja su osvojile četvrto mjesto.

Čestitke učenicama i mentorici Jasenki Peti Andrić.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>