Pepelnica u klasičnoj

Korizmenu pripravu učenici Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića u Dubrovniku započeli su na Čistu srijedu, 17. veljače u sjemenišnoj kapelici, zbog epidemioloških mjera u izmijenjenim okolnostima. Dok su do sada na Pepelnicu redovito imali misu na kojoj su bili svi razredi zajedno, ove godine korizmu su započeli službom riječi s obredom pepeljenja, ali svaki od četiri razreda zasebno.
Sve četiri službe riječi s obredom pepeljenja predvodio je duhovnik škole don Marin Lučić koji je učenike podsjetio da ovim danom, Čistom srijedom ili Pepelnicom, započinje sveto vrijeme u kojem imamo posebnu priliku razmatrati što je to Bog učinio za nas, kako bismo nakon toga mogli Bogu uzvratiti na tu ljubav. Ipak, istaknuo je da na tu ljubav koja je neizmjerna nije moguće potpuno uzvratiti, no potrebno je krenuti od odricanja od grijeha. Kazao da liturgija dana donosi tri načina dolaženja k Bogu, a to su molitva, dobra djela i post, te je potaknuo učenike na njih. Zaključio je da je pepeljenje znak da se kajemo i da se želimo obratiti.
Učenicima se obratio i ravnatelj škole mr. don Josip Lebo, a obredu pepeljenja su, osim učenika, pristupili i njihovi nastavnici.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>