Sat zavičajne povijesti: Povezivanje sjevera i juga

U ponedjeljak 12. travnja 2021. učenici 2. e Gimnazije Josipa Slavenskoga Čakovec i naš drugi razred održali su sat zavičajne povijesti putem platforme Zoom. Jedni drugima su u riječi i slici prezentirali sadržaje vezane za lokalnu povijest srednjeg i ranog novog vijeka. Za ovaj virtualni sat učenike Gimnazije Čakovec pripremila je profesorica Marija Borko, a naše drugaše profesorica Marija Marušić Čizmić. Zajednički susret je pokazao kako se na lijep i poučan način mogu povezati i približiti krajnji sjever i jug Hrvatske.

Cilj ove suradnje bio je da učenici prošire znanja o zavičajnoj povijesti i razumiju važnost očuvanja baštine, smještajući je u kontekst nacionalnog i globalnog, imajući na umu i odgojne ciljeve, da se učenici naših škola međusobno upoznaju i budu otvoreni za buduću suradnju.

Uz ljubav prema baštini ide i odgovornost njezina čuvanja, ali i očuvanja identiteta. Poučavajući zavičajnu povijest imamo priliku poučavati i odgajati mlade ljude, koji trebaju znati cijeniti ono što im je ostavljeno u nasljeđe, ali tražiti načine i mogućnosti da to odgovorno i sačuvaju, uključujući se aktivno u život zajednice.

Pohvaljujemo suradnju dviju škola i očekujemo nove susrete.

sl1         sl2

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>