SVEČANA PODJELA SVJEDODŽBI MATURANTIMA 2021./2022.

Još smo se jednom okupili u atriju naše Klasične, nas dvadeset i četvero maturanata u pratnji razrednice, ravnatelja, profesora i roditelja – onih koji su u ove četiri godine bili uz nas i koji su najzaslužniji što smo jedno razdoblje svoga života uspješno priveli kraju.
Bilo je na tom putu i uspona i padova, često i suza, ali ipak najviše veselja. Prošli smo i koronu i nastavu na daljinu, ostali i bez Zakintosa i bez maturalne zabave, ali nismo ostali bez vedrine i mladenačke iskre u očima, bez smijeha koji je često odzvanjao hodnicima iz naše učionice.  A skupilo se u ove četiri godine i uspomena, neki bi rekli i “preveć”.
Sinoć je bilo svečano i lijepo, s ponekom suzom u oku i knedlom u grlu, jer uvijek je teško kad su rastanci u pitanju.
S nama je bio i biskup Roko Glasnović i naš don Hrvoje Katušić. Sve prisutne najprije je pozdravio ravnatelj, don Josip Lebo, a zatim nam se dirljivim govorom obratila razrednica Inge Bego Matijević, rekavši, između ostalog, da su nam vrata naše škole širom otvorena kad god poželimo svratiti. Na kraju nam je i biskup Roko uputio nekoliko poticajnih misli, posebno istaknuvši kako je Gospodin uvijek uz nas i da se ne bojimo budućnosti, nego da hrabro kročimo s Gospodinom koji uvijek bdije nad nama.
U ime maturanata vrlo je emotivno govorila učenica Petra Mojaš, zahvalivši svim nastavnicima i djelatnicima škole, a potom je pozvala našega Điva Šimunovića da još jednom, za kraj, izrecitira pjesmu kojom se predstavio na državnom LiDraNu.
Uslijedila je svečana podjela svjedodžbi, nakon toga biskupov blagoslov, a zatim i domjenak uz druženje.
Još jednom zajedničkom fotografijom zaokružili smo ovo naše klasičarsko putovanje. Sad nas čeka nastavak mature i upis na fakultet. Neka nam Gospodin i dalje bude zaštita i snaga.
mat

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>