Trećaši u Sarajevu

U sklopu školskog projekta „Dubrovnik i Sarajevo se vole“, učenici III. r. boravili su u Sarajevu 3.− 5. ožujka 2023. U pratnji prof. Marijane Vekarić i prof. Sanje Violić posjetili su Katolički školski centar Sveti Josip. Cilj izleta bio je povezati učenike dviju škola.
Primio nas je ravnatelj Mario Ćosić zaželjevši nam ugodan boravak u Europskome Jeruzalemu. Predstavnici obiju škola izložili su svoje slikokaze o kulturi i povijesti Dubrovnika i Sarajeva.
Sljedeći nas je dan povijesna grupa KŠC-a na čelu s prof. Draganom Koraćem i pedagoginjom Emanuelom Buzuk provela središtem grada. Lijepa je bila i zajednička šetnja Trebevićem. Popodne smo posjetili Muzej ratnoga djetinjstva i promatrali eksponate koje su donirala djeca iz cijeloga svijeta. Večer je protekla u druženju i veseloj atmosferi.
Posljednji dan izleta bili smo na svetoj misi u crkvi Kraljice svete Krunice. Čitalo se Mt 17, 1-9 koje govori o Isusovu preobraženju pred apostolima Petrom, Jakovom i Ivanom.
Vratili smo se kući u ranim večernjim satima bogatiji za nova poznanstva, nova iskustva, ali i nova znanja. Umorni i sretni. Dolazak prijatelja iz Sarajeva očekuje se u svibnju. Zahvaljujemo na gostoprimstvu, tj. ξενία i veselimo se njihovu dolasku.
Ivan Jakov Knežević, III. r.
sar

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>