*ZVIJEZDA JE ROĐENA*

knj2
*Nikola je samozatajan, a mi smo ponosni*

Nikolu Barabu znam još iz OŠ Lapad. Jedan je od onih učenika koji trajno ostanu upisani u povijest škole. Iz naše je Lapadske zasluženo odnio titulu najčitača generacije. Njemu je glava uvijek bila u knjigama, a tako je i danas. No, kad izroni iz svoje literature, ne možeš ne primijetiti velike, bistre oči simpatičnog i vrlo humorističnog mladića. Samozatajan i nenametljiv, ali pravi prijatelj i kolega, uvijek spreman pomoći.
Uopće me nije začudilo što je baš Nikola pobijedio na Slagaličinu natječaju. Znala sam da u njemu čuči talent koji javnost treba upoznati.

Čitajući Nikolinu priču, koju je kasnije gđica Sandra Sekulić pretočila u izvrstan strip, vrlo sam se lako mogla “prebaciti” u sobu na imanju Adley i skupa s detektivom Le Garom istraživati slučaj. No, neću vam otkrivati radnju. Svi, koji volite detektivske priče i stripove, svakako pročitajte ovaj izvrstan Nikolin prvijenac, sigurno će vam se svidjeti.

Sinoćnja promocija bila je jako zanimljiva. Drago mi je što je Nikolu došlo podržati puno kolega, prijatelja i profesora, jer on je to zaslužio.
Samozatajan kakav jest, Nikola nije puno govorio, ali mu je na licu titrao ponosan i zadovoljan osmijeh.
Gđa Marina Kljunak Čuikin zahvalila je prof. Mirjani Žeravici, koja uvijek učenike motivira na pisanje, što je prepoznala Nikolinu priču i poslala je na natječaj.
Gospodin Goran Jovović govorio je o Nikolinu stripu predstavivši radnju i scenaristicu gđu Renatu Zlatković, koja je ujedno i predsjednica društva “Slagalica”.
Prof. Žeravica predstavila je Nikolu i njegov rad, zahvalila je društvu “Slagalica” što svojim natječajima njeguje ljubav prema pisanoj riječi. Zahvalila je i Gospodinu jer ju je blagoslovio dobrom i darovitom djecom pa je u svome stilu rekla kako nije ona zaslužna za uspjehe svojih učenika, jer je “moru lako biti more”.
Gđica Sandra Sekulić ispričala je kako je došlo do suradnje između Nikole i nje i na koji se način pripremala za crtanje ovog stripa.
Sve to vrijeme promatrala sam ponosne Nikoline roditelje koji nisu mogli skriti suze radosnice.

Bravo, dragi Nikola! I cijeli tvoj razred ponosan je na tebe, kao i cijela Klasična.

Nadamo se da je ovo početak tvojih promocija i želimo ti uspješno slaganje tvoje umjetničke slagalice.

Antonija Bračun (učenica 4. razreda)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>