Podijela svjedodžbi maturantima Klasične gimnazije

 U Biskupijskoj klasičnoj gimnaziji Ruđera Boškovića s pravom javnosti u ponedeljak, 26. lipnja, održana je svečana dodjela svjedodžbi ovogodišnjim maturantima. U vrtu škole su se uz maturante okupili njihovi roditelji i djelatnici škole, a svjedodžbe je maturantima uručila njihova razrednica prof. Sanja Violić, koja je pozdravila sve okupljene i svojim maturantima poželjela sreću u daljnjem školovanju, podsjetivši ih je da uvijek ostanu svoji i slijede put koji oni smatraju najboljim za sebe.


Govor je održao i ravnatelj klasične gimnazije don Bernardo Pleše i  don Stanko Lasić, generalni vikar dubrovačke biskupije.
 Ravnatelj se dotaknuo latinskog retka iz biblije  ”In principio erat Verbum”,tj. ”U početku bijaše Riječ” želeći time poručiti maturantima da slijedeći od početka Božju riječ, isto nastave u svojim daljnjim životnim uspjesima. Također, rekao je svima kako ništa tijekom života nije savršeno, ali upravo male nesavršenosti život čine ispunjenijim. Rekao je svima da se veseli budućem susretu  sa starim učenicima, ali isto tako i novim generacijama. Nakon ravnatelja nekoliko rijeci uputio je  i don Stanko Lasić, koji se prisjećao svojih školskih dana u klasičnoj gimnaziji. Maturantima je poželio sreću i rekao im da ih se spominje u molitvama.

Nakon toga, učenicima su podjeljene svjedodžbe, a zatim su se svi zajedno družili uz domjenak, a sve je zabilježeno zajedničkom fotografijom.

IMG_6054 IMG_6058

IMG_6061  IMG_6057IMG_6060  IMG_6062 IMG_6063 IMG_6067 IMG_6073 IMG_6076

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>