PROJEKT 70 x 1

Ovo je projekt u kojem se želi omogućiti sirotištu Mali dom i siromašnoj djeci u centralnoj Keniji da dobiju školski autobus koji im je neophodan.

U divljini afričke misije, daleko od asfalta, dobrih puteva i urbanizacije smjestio se naš Mali dom i velika škola za odbačenu djecu, bolesnu, napuštenu, siromašnu… posljednju od posljednjih. O svima njima brigu vodi fra Miro Babić, franjevac iz Hrvatske. Dobronamjeran, nasmiješen, naoružan strpljenjem. Misionar mlađe generacije. Već je on prevalio punih 13 godina u Africi. A za to vrijeme na svojim leđima izgradio mjesto nade za djecu kojoj ići u školu znači dobiti dar da možeš učiti i ne samo to, mogu biti sigurni da će svaki dan imati obrok.

Nije on sam na ovom putu, jer davno bi iznemogao. Tu smo svi mi koji ponekad navratimo u ovu misiju putem fejsa i weba. Ili nosimo afričku narukvicu prijateljstva (»). Na kraju, tu su volonteri Malog doma, a među njima se ove godine našao Tonći Maleš, ponosni Splićanin, profesor grčkog i latinskog, dobar drug. I on je pokrenuo veliku akciju nazvanu ”70 x 1” kojom je odlučio pomoći fra Miri Babiću da dođe do neophodnog školskog autobusa za djecu ove misije.

U emisiji ”Hrvatska za 5” Tonći je pozvao 70 hrvatskih škola da mu se pridruže i zajedno prikupe vrijednost od 70.000 eura koliko je potrebno za autobus koji će moći savladati teško prohodno tropsko područje u kojem je smještena misija. Ovako je Tonči zamislio :

70 škola upute svoj dar za Mali dom u iznosu od 7500 kn (cca 1000 eura)

Sedamdeset škola bilo bi dovoljno.

Naša škola se također uključila u ovu hvale vrijednu akciju na koju se se rado odazvali kako  učenici tako i  njeni djelatnici. :)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>