Tko su mlade nade dubrovačke ljubavne poezije?

Ususret Valentinovu, Dubrovačke knjižnice su raspisale natječaj za najljepšu ljubavnu pjesmu ”Amor u knjižnici” među osnovnim i srednjim školama s dubrovačkog područja, koji se 12. veljače prvi put održao virtualno preko Zoom aplikacije.

Pobjednici su učenica 8. razreda OŠ Montovjerna, Vita Grimani, s pjesmom Neostvarena ljubav pod mentorstvom profesorice Danijele Bubalo, te Antun Pendo, učenik 2. razreda Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića, s pjesmom Ples zvonara pod mentorstvom profesorice Mirjane Žeravice.

U kategoriji srednje škole na drugom mjestu je pjesma Skrivena Karmen Knežić, učenice 4. razreda Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića pod mentorstvom profesorice Mirjane Žeravice, koja je ujedno zaslužna i za treće mjesto ove kategorije koje je pripalo učenici 3. razreda iste škole, Antoniji Bračun, i njenoj pjesmi Postoje ljubavi.

Ove godine pristigla su 22 rada, a o najboljima su odlučivali profesorica hrvatskoga jezika i spisateljica Staša Aras, profesorica hrvatskoga jezika i amaterska glumica Tajana Martić te spisateljica i knjižničarka Renata Zlatković. Moderatorica događanja bila je knjižničarka Katarina Palinić.

Aras se zahvalila svima na ovom iskustvu slušanja i čitanja u kojoj su učenici pokazali raspon motiva, nove svjetove i ideje, hrabrost i iskrenost.

-Poezija je ljubav koja traje cijeloga života (…) vidjeti ljubav u svakodnevnim stvarima, vidjeti ju oko sebe i znati to predstaviti u nekom ritmu i slici, to je jako važna stvar, i odlično je da vi sami to možete čitati i prenijeti – poručila je.

Svi sudionici osnovnih škola dobili su knjigu Mitologija – enciklopedija starogrčkih bogova, čudovišta i smrtnika, a srednjoškolci su nagrađeni knjigom Velike ideje -književnost. Također, dobili su i zahvalnice za sudjelovanje, a već tradicionalno profesorica Martić sastavila je zajedničku pjesmu od svih prijavljenih radova koju je na kraju pročitala Staša Aras.

POPIS SVIH UČENIKA KOJI SU SUDJELOVALI U PROGRAMU:

Toni Pavlović
Nika Matana
Romana Knežević
Antea Teslak
Dora Vuinac
Marta Kralj
Mia Lugonjić
Jelena Miladin
Maroje Šoletić
Lea Nikolić
Karmen Knežić      (učenica 4. razreda Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića)
Antonija Bračun    (učenica 3. razreda Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića)
Antun Pendo          (učenik  2. razreda Biskupijske klasične gimnazije Ruđera Boškovića)
Martina Lončar
Noemi Spremo
Karmen Tapalović
Kiara Biskup
Lamija Mešković
Davor Šoša
Borna Bjelopera
Marijana Marković
Vita Grimani

(preuzeto s portala DubrovnikNet)

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

Možete koristiti ove HTML oznake i atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>